20130530737

Om oss

Kranbolaget i Gästrikland AB är en av norra Sveriges största leverantörer av mobila kranar. Vår utrustning och kompetens är efterfrågad i hela landet tack vare att vi har en stor och bred flotta av kranar, lastbilar, hyvlar och krossar.

Vår inställning är att allt är möjligt, vilket gör att vi alltid gör vårt yttersta för att lyckas med en uppgift. När Gröna Lund i Stockholm behövde komma upp 120 meter i luften för att sätta ihop sin senaste gunga vände de sig till oss. Eftersom utrymmet var så litet var vi tvungna att montera kranarmen 30 meter ovanför marken. Många hade antagligen backat för uppgiften, men vi löste det på ett säkert sätt.

Vi har också hjälpt till att montera alla vindkraftverk i Skandinaviens största landbaserade vindkraftspark i Jädraås. Där har vi också fått i uppdrag att serva vindsnurrorna regelbundet med hjälp av vår allra största kran. Den kan hantera extremt stora, skrymmande och tunga saker, vilket brukar imponera på många människor längs vägen.

Ett annat projekt som krävde logisk förmåga och lyftkapacitet var när Gävle Hamn skulle installera sin nya containerterminal norr om Stockholm 2015. Det anlitade de oss på Kranbolaget för att lösa.

Kranbolaget finns i Gävle och har en depå strax utanför Sandviken. Vi har hjälpt kunder med att lyfta och flytta sedan 1986 och är medlemmar i Svenska mobilkranföreningen. När vi får mycket stora projekt samarbetar vi med pålitliga partners i branschen för att säkerställa att du får kostnadseffektiva och säkra lösningar när du behöver dem.

Kontakta oss när du behöver hjälp att lyfta eller flytta saker, byggnader eller utrustning. Du kan alltid räkna med att få högsta kvalitet och säkerhet och att vi levererar i tid.